برگزاری سمینار علمی منابع و مشکلات آب کابل.

سمینار علمی تحت عنوان بررسی علمی منابع آب کابل و آسیب شناسی کمبود آب در این شهر، امروز (16 سنبله 1398) با حضور انجنیر خان محمد تکل معین آب وزارت انرژی و آب، شماری انجنیران و روئسای این وزارت، استادان دانشگاه و نمایندگان وزارت احیا و انکشاف دهات در تالار کنفرانس معینیت آب وزارت انرژی وآب برگزار شد.
در این سمینار روی مشکلات کمبود آب، شناسایی منابع آب های سطحی، طرح آبرسانی از دریاهای اطراف شهر کابل به این شهر و احیای کاریزها بحث و گفتگو صورت گرفت.
انجنیر خان محمد تکل معین وزارت انرژی وآب در رابطه به اهمیت موضوع آب کابل بیان داشت " اهمیت آب کابل برابر با ارزش حیاتی تمام انسان های است که در کابل زندگی میکند"
همچنان معین آب از فعالیت های تحقیقی و مطالعاتی انجام شده وزارت در رابطه به آبرسانی از اکوفیرهای قرغه، لوگر و پنجشیر به کابل خبرداده افزود" تامین آب کابل مهمترین و اساسی ترین مسئولیت وزارت انرژی و آب است و ما تعهد می نماییم که به هرقیمت ممکن آب را از منابع مذکور به کابل بیاوریم"
آقای تکل در رابطه به احیای کاریز ها در افغانستان گفت "ما جهت تقویت آب کاریزها برنامه اعمار چک بند هارا در نظرگرفته ایم که در کنترول سیلاب ها و ذخیره آب ها از اهمیت فوق العاده برخوردار اند.
دکتر عبدالحنان روستایی که یافته های تحقیق خویش را در رابطه به موضوع آب کابل، در این سمینار بیان می نمود، پیشرفت صنعت و حفر چاه های عمیق را عوامل کاهش آب در شهر کابل بیان داشت.
آقای روستایی آوردن آب از قسمت بالایی در یاهای اطراف کابل به این شهر را به عنوان یک راه حل پیشنهاد نموده یاد آورشد" ما در افغانستان به کمبود آب مواجه نیستیم ولی به مدیریت درست آن نیاز مندیم".
همچنان وی در ادامه تشریحاتش به احیای کاریز ها در افغانستان تاکید نموده یاد آورشد کاریز نسبت به چاه های عمیق از مزیت های بیشتر برخوردار است.
این در حالیست که برای حل مشکلات کمبود آب ولایت کابل، وزارت انرژی و آب در هماهنگی با ریاست های ذیربط پلان ها و برنامه های عملی روی دست گرفته است.