معرفی رئیس عمومی اداره ملی امور آب

water deputy

 

 

زندگی نامه محترم ملا عبداللطیف "منصور"

محترم ملا عبداللطیف "منصور" فرند شهید حاجی یارمحمد، 54 سال پیش از امروز، در قریه هیبت خیل سهاک ولسوالی زرمت ولایت پکتیا چشم به جهان گشوده است.

تحصلات ابتدایی خویش را در محل آبایی شان به پایان رسانیده است.

پس از کودتای کمونیستی، در هفتم ثور سال 1357، همرای فامیل خویش به کشور پاکستان مهاجر شدند و تحصیلات عالی خویش را در  مدارس مشهور پاکستان، در بخش علوم دینی در مدرسه دینی نورالمدارس، نجم المدارس و دارلعلوم حقانیه تکمیل نموده که اساتید مشهور شان مولانا عبدالحق(رح)، دیربابا، قاضي عبدالکریم کلاچوي، ملا صاحب بابکر  و مولوي صاحب صالح محمد، هستند.

برعلاوه آموزش دینی، آموزش سیاسی و نظامی را نیز کسب نموده اند.

پس از شهادت مولوی صاحب نصرالله"منصور"،  به اتفاق آرای مردم ولایت پکتیا و مجاهدین آن ولایت، جانشین ایشان و هم‌چنان به حیث والی ولایت پکتیا تعیین شدند. در دوران حکومت مجاهدین به حیث والی ولایت پکتیا و مصلح به مردم خدمت نموده اند.

از بدو تأسیس تحریک امارت اسلامی طالبان،  به شمول تمامی مجاهدین‌اش، همرای آن تحریک یکجا و هم‌چنان تمام امکانات‌شان را نیز به تحریک نامبرده سپردند.

در  حاکمیت دور اول ا.ا.ا، به حیث معاون ولایت هلمند، شاروال ولایت کندهار و وزیر زراعت و مالداری ایفای وظیفه نموده اند.

پس از تجاوز آمریکا بر افغانستان، منحیث مسئول عمومی نظامی جبهات شاهی کوت برگزیده شدند که  هزاران تن از مجاهدین را  در مراکز نظامی جهت ایفای وظیفه مقدس جهاد، تربیه و سوق نموده اند.

هم‌چنان محترم ملا عبداللطیف "منصور"، در تشکیلات امارت اسلامی به حیث والی ولایت‌های پکتیا، لوگر و ننگرهار، رئیس کمیسیون سیاسی، رئیس دفتر رهبری امارت اسلامی، رئیس کمیسیون زراعت، عضو رهبری امارت اسلامی و عضو تیم مذاکراتی در قطر ایفای وظیفه نموده اند.

پس از بیرون راندن قوای آمریکا و ناتو از کشور و فتح افغانستان برای بار دوم به دست مجاهدین امارت اسلامی افغانستان و پس از بدست گرفتن استقلال کامل ، اکنون محترم ملا عبداللطیف "منصور"، در کابینه ا.ا.ا به حیث سرپرست وزارت آب و انرژی برای کشور و هموطنان خویش خدمت می‌نمایند.

 

 

 

تاریخچه مختصر؛ از معینیت آب تا اداره ملی تنظیم امور آب

اگر چه استفاده از منابع آب و تاثیر آن در انکشاف زراعت، صنایع و تولید انرژی آبی در افغانستان، دارای تاریخ طولانی می‌باشد؛ اما فعالیت های تنظیم شده و مدیریت منسجم آن از سال 1330 هجری شمسی آغاز گردیده که این بخش در تاریخ کشور ما حاوی فراز و فرود های فراوان بوده است.

قابل ذکر است که جهت مدیریت بهتر منابع آب و برق درسال 1354 خورشیدی وزارت آب و برق ایجاد شد. این وزارت فعالیت های خود را در آن زمان در دو بخش آب و برق به پیش می برد؛ یعنی معینیت بخش آب و معینیت بخش برق ایجاد و به فعالیت های خویش ادامه داد.

به تاریخ 30/ 11/1398 وزارت انرژی و آب مطابق فرمان شماره 36 مقام عالی ریاست جمهوری به دو اداره مستقل( اداره ملی تنظیم امورآب و اداره تنظیم خدمات انرژی) تقسیم گردید که از آن تاریخ تا کنون محترم انجنیر خان محمد تکل به صفت رییس عمومی اداره ملی تنظیم امور آب ایفای وظیفه می نماید و همچنان مسوولیت سرپرستی اداره تنظیم خدمات انرژی را نیز عهده دارشده است.

دیدگاه استراتیژیک اداره ملی تنظیم امورآب

منابع آبی از طریق روش مدیریت همه جانبه آب (IWRM) در کشور طوری انکشاف و مدیریت می‌‌گردد که توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی از طریق استفاده دوامدار از منابع آب تامین شده، سطح زنده‌گی مردم بهبود، فقر کاهش یافته و آب مطمین برای نسل های حال و آینده کشور تضمین گردد.

اهداف استراتیژیک (بلند مدت) اداره ملی تنظیم امور آب

بهبود وضعیت معیشتی نسل های حال و آینده کشور از طریق توسعه و اداره پایدار منابع آب به اشتراک تمام جوانب ذیدخل جهت دستیابی به اهداف ذیل:

  • افزایش دسترسی برای سکتور زراعت و افزایش مصوونیت غذایی خانواده ها از طریق مصوونیت آب
  • تقویت مصوونیت ها در برابر تاثیرات ناگوار خشکسالی ها و سیلاب ها
  • تامین آب برای تولید برق آبی و سکتور صنایع نوپای کشور
  • کمک به کاهش فقر، انکشاف سکتور خصوصی و حمایت از آن در جهت جلب سرمایه گذاری بالای سکتور آب

ماموریت اداره ملی تنظیم امور آب

  • رهبری سکتور آب کشور
  • سیاست گذاری­های کلی و تعیین محور های استراتیژیک
  • تدوین قوانین و مقررات در مورد مدیریت منابع آب
  • طرح و تطبیق برنامه های ملی جهت توسعه و مدیریت منابع آب

محور های استراتیژیک اداره ملی تنظیم امور آب

در بازنگری استراتیژی ملی سکتور آب کشور، اداره ملی تنظیم امور آب در همکاری با سایر جوانب ذیدخل روی سه محور اساسی استراتیژیک جهت انکشاف و مدیریت منابع آب تمرکز می‌نماید که قرار ذیل به آنها اشاره می شود:

محور اول: جغرافیای آب (موجودیت آب قابل دسترس)

محور دوم: توسعه منابع آب

محور سوم: هایدروپولتیک و همکاری های مرزی

Image زندگی‌نامه محترم ملا عبدالطیف "منصور"سرپرست وزارت آب و انرژی ا.ا.ا

User account menu